Foto: Pixabay

Strkina Trail Liga po prvi put seli na otoke – u Supetar na otoku Braču. Start će biti u subotu 26.01 u 11 sati sa Supetarske rive.

STARTNINA | 10 HRK. Organizator će za svaki pojedinačni nastup uplatiti donaciju udruzi roditelja djece s teškoćama, Brački pupoljci.

PRIJAVE | Prijaviti se možete putem ove poveznice.

STAZA | Staza je duga 5,6 km s 380 metara ukupne visine i nema kontrolnih točaka. Staza će biti označena trakicama i putokazima pa znanje orijentacije nije potrebno. Završava u Donjem Humcu – dakle, nije kružna. Organizirani prijevoz će nas sve prevesti natrag u Supetar. Također, na startu možete u prijevoz staviti stvari koje želite da vas čekaju na cilju. Po povratku u Supetar biti će mala zakuska. Na okrepi u cilju nećemo omogućiti plastične čaše, tako da ponesete vlastite boce, čaše ili bilo što iz čega se možete napiti. Sačuvajmo svijet od plastike!

Staza prolazi pokraj brojnih uređenih maslinika i suhozida. Na nešto više od pola staze proći će se pokraj crkvice Sv. Luke iz 11 stoljeća u kojoj se nalazi najstariji srednjovjekovni prikaz lađe u Hrvatskoj. Crkvica je malo zaklonjena raslinjem pa se mora malo više obratiti pozornost da se primijeti. Cijelo vrijeme će vas pratiti pogled na Brački kanal i planine Kozjak, Mosor , Omišku Dinaru i Biokovo.

Na samom kraju, Donjem Humcu su kamenolomi gdje se može vidjeti jedan od simbola otoka – brački kamen.

DOLAZAK I ODLAZAK | Trajekti na liniji Split – Supetar i obratno voze prilično često, tako da s trajektom u 9 sati iz Splita komotno stižete na prijave prije starta koje počinju u 10:15. Vremenski limit za završiti utrku je 1 sat i 45 minuta (za to vrijeme staza se može proći hodajući). Također, biti će dovoljno vremena za uhvatiti trajekte natrag za Split koji polaze u 14:30 i 15:30.

Izvor : https://bestofbrac.com/hr/brac-dogadjanja/strkina-trail-liga-prvi-put-na-otoku/