Jutro je, 08:20sati, a svi umjesto u stazu, gledamo u nebo. Prognoza nije na strani organizatora. Oko 10:00sati  započinje utrka najmlađih, pa malo starijih, nižu se kategorije, ali vrijeme se drži. Pokoja kap kiše, ali ništa značajno. Nitko sretniji od organizatora i volontera koji su na stazi od jutra.

I onda kreće elitna skupina biciklista koji voze šest krugova vrlo zahtjevne staze. I…i…počinje kiša, pa pojačava, pa pljuščina…biciklisti ne staju, voze po prolomu oblaka, ali grizu, ne staju, nego još daju gasa kao da i oni žele pobjeći od ovoga pljuska. Ni volonteri nemaju kuda. Stoje i kisnu, ali posao se mora odraditi i odradio se. Kiša prestaje, posljednji biciklisti ulaze u cilj. Pomalo se naoblaka cjepa i na proglašenju, koje je uslijedilo na punti Zlatnog rata, granulo je sunce.

Natjecatelji umorni, mokri i blatni, ali ponosni na svoj rezultat, primaju medalje i nagrade izrađene od bračkog kamena. I naši najmlađi boljani su imali svoju, posebnu, kategoriju u kojoj su se natjecali i pokazali svoje umjeće bicikliranja. Svi su dobili zaslužena priznanja. Lijepi event koji promovira kretanje i zdrav način života, zaslužuje svaku pohvalu i podršku cijele zajednice. Bravo za BigBlue sport, kao organizatora i bravo za sve volontere i sve službe koje su bile zadužene za brigu oko ove utrke, što su istrpjeli cjelodnevno stajanje na, nimalo ugodnim uvjetima.