Izvor: IOC/olympic.org

Točno u 12 sati vatrometom je započela svečana ceremonija otvaranja Zimskih Olimpijskih igara u korejskom gradu Pjongčangu! Program je otvoren prekrasnom koreografijom zemlje domaćina. Ledenom stazom prva će krenuti Grčka, dok će Hrvatska prodefilirati kao 73. zemlja članica olimpijskih igara. Našu zastavu, ove godine, nosi Natko Zrnčić – Dim. Na ovim, XXIII. Zimskim Olimpijskim igrama, biti će zastupljeno 2900 sportaša, što je rekord do sada, iz 92 zemlje. Treba spomenuti i sudjelovanje Sjeverne Koreje na ovim igrama i to zajedno sa Južnom Korejom, pod istom zastavom. 

Naći će se ovdje i svakojakih tehnoloških čuda, ipak smo u Južnoj Koreji, pa će tako prometovati samovozni autobusi, na usluzi će biti 11 vrsta robota, ukupno će ih biti 85. I volonteri su se iskazali brojnošću, 21.000 volontera dolazi iz 64 različite zemlje. Naravno nakon zimskih olimpijskih igara slijede i Paraolipjske igre.

Ovaj dio svijeta i nadalje će biti žarište olimpijskih događanja, tako će 2020. ljetne igre ugostiti Tokio, slijedeće zimske, XXIV. po redu, organizira Peking.